23 Kasım 2009 Pazartesi

Balık Kroket

Balık Kroket

Malzemeler,

2 adet palamut fileto

2 diş sarımsak

1 adet defne yaprağı

1 kâse galeta unu

1 adet yumurta

Damak tadınıza göre tuz

Kızartmak için yağ

Hazırlanışı,

Palamut filetoları iki parmak genişliğinde uzunlamasına doğrayın.

Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynatın.

Suyun içine sarımsak ve defne yaprağını ekleyin.

Metal kevgiri su değmeyecek şekilde tencerenin üzerine yerleştirin.

Balıkları kevgire dizip 5 dakika buharda pişirin.

Pişen balıklardan soğuduktan sonra tuzlayın.

Balığı önce yumurtaya sonra galeta ununa batırın.

Bol ve kızgın yağda iki tarafını kızartın.

Sıcakken servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder