23 Kasım 2009 Pazartesi

Hellim Peynirli Izgara Patlıcan

Hellim Peynirli Izgara Patlıcan

Malzemeler,

1 adet patlıcan

1 yemek kaşığı sıvıyağ

100 gram hellim peyniri

Tuz

Hazırlanışı,

Patlıcanların kabuklarını soymadan halka şeklinde doğrayın.

Mutfak fırçasını sıvıyağa batırıp patlıcanların her iki tarafını yağlayın.

Fırının ızgara teline yağlanmış patlıcanları dizin.

En yüksek sıcaklıkta patlıcanların iki tarafını da çevirerek pişirin.

Hellim peyniri dilimleyin.

Izgara teline peynirleri dizin.

Orta dereceli sıcaklıkta 5 dakika yumuşayana kadar pişirin.

Servis tabağına patlıcan ve peyniri üst üste dizin.

Tuzunu serpin.

Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder