Nar Ekşili Mercimek Yuvası

Malzemeler,

1 su bardağı kırmızı mercimek

Yarım su bardağı ince bulgur

2 su bardağı su

3 dal taze soğan

Yarım demet maydanoz

Yarım demet roka

2 yemek kaşığı nar ekşisi

1 yemek kaşığı zeytin yağ

2 adet patates

1 adet domates

Tuz, kara biber, kırmızı biber, nane

Hazırlanışı,

Kırmızı mercimeği 2 bardak suyla haşlayın.

Haşlanan mercimeğe bulguru ekleyip şişmesini sağlayın.

Patatesin kabuklarını soyup haşlayın.

Haşlanan patatesi ve domatesi küp küp doğrayın.

Maydanoz, roka ve taze soğanı ince ince kıyın.

Kâsede patates, domates, roka, maydanoz ve taze soğanı karıştırın.

Haşlanmış mercimek ve bulguru yoğurma kabına alın.

Üzerine tuz, karabiber, kırmızı biber, nane, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyin.

Malzemeler birbiriyle özleşene kadar iyice yoğurun.

Küçük bir kâse ya da fincanı mercimekle doldurun.

Tam ortasında parmağınızla delik açın.

Düz bir tabağa ters çevirip domates, patates karışımıyla doldurun.

Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.