23 Kasım 2009 Pazartesi

Zeytinyağlı Baklalı Enginar

Enginar

Malzemeler,

4 adet soyulmuş enginar

500 gram iç bakla

1 adet soğan

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet limon

1 çorba kaşığı toz şeker

Yarım su bardağı su

Tuz

Hazırlanışı,

Enginarları yarım limon suyuyla ovun.

Soğanı yemeklik doğrayın.

Baklanın kabuklarını soyun.

Yayvan bir tencereye enginar, soğan ve baklayı üst üste dizin.

Kasede su, zeytinyağ, şeker, limon suyunu karıştırın.

Karışımı tencereye dökün.

Tencereni kapağını kapatıp 10 dakika yüksek ateşte pişirin.

Ateşi azaltıp baklalar yumuşayınca kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Not, Enginar pişerken su azabilir, gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder