Çorba

Malzemeler,

250 gram tavuk göğüs eti

3 adet orta boy havuç

6 bardak tavuk suyu

1 fincan un

2 yumurta sarısı

1 çorba kaşığı limon suyu

Damak tadınıza göre tuz, karabiber

Hazırlanışı,

Havuçların kabuklarını soyup küp küp doğrayın.

Küçük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Havuçlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Çorba tenceresine unu alıp üzerine azar azar tavuk suyunu dökün.

Topaklanmaması için kaynayana kadar sürekli karıştırın.

Tavuk etini incecik doğrayıp tencereye ilave edin.

Haşlanmış havuçları süzdükten sonra çorba tenceresine ekleyin.

Kâsede yumurta sarısı, limon suyu ve tuzu iyice karıştırın.

Çorba bir taşım kaynadıktan sonra karışımı yavaş yavaş ilave edin.

Ocaktan indirip el blendırıyla çorbayı çekin.

Kâselere bölüp üzerine karabiber serperek servis yapın.

Afiyet olsun