23 Kasım 2009 Pazartesi

Kremalı Bezelye Çorbası

Kremalı Bezelye Çorbası

Malzemeler,

1 su bardağı bezelye

1 adet soğan

2 su bardağı sıcak su

100 gram süt kreması

1 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Dere otu (üzerini süslemek için)

Hazırlanışı,

Soğanın kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.

Orta boy tencereye sıvıyağ ekleyip kızdırın.

Soğanları tencereye ilave edip, kavurun.

Sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakın.

Su kaynadığında bezelyeleri ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin.

Çorbayı ocaktan indirip, el blendırıyla ezin.

Üzerine kremayı ekleyip, karıştırın.

Çorbayı tekrar ocağa alıp 5 dakika karıştırarak pişirin.

Pişen çorbayı kaselere alıp üzerini dere otuyla süsleyin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder