Malzemeler,
1 su bardağı bezelye
1 adet soğan
2 su bardağı sıcak su
100 gram süt kreması
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Dere otu (üzerini süslemek için)
Hazırlanışı,
Soğanın kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.
Orta boy tencereye sıvıyağ ekleyip kızdırın.
Soğanları tencereye ilave edip, kavurun.
Sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakın.
Su kaynadığında bezelyeleri ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Çorbayı ocaktan indirip, el blendırıyla ezin.
Üzerine kremayı ekleyip, karıştırın.
Çorbayı tekrar ocağa alıp 5 dakika karıştırarak pişirin.
Pişen çorbayı kaselere alıp üzerini dere otuyla süsleyin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder