Malzemeler,
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet küçük kuru soğan
2 adet çarliston biber
3 adet domates
Yarım tavuk bulyon
Tuz
Su
Hazırlanışı,
Bulguru kaynar suda 15 dakika bekletin.
Pilav tenceresine tereyağ ekleyip kızdırın.
Soğanları küp küp doğrayıp tencereye ekleyip, kavurun.
Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Bulguru süzüp tencereye ilave edin.
5 dakika kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Tencereye domates, bulyon ve tuz ekleyip karıştırın.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
Orta dereceli ateşte pilav suyunu çekene dek pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder