Yoğurtlu Ispanak Çorbası

Malzemeler,

Yarım kilo ıspanak

5 bardak su

2 yemek kaşığı zeytin yağ

1 adet orta boy kuru soğan

2 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı un

2 yumurta sarısı

3 tatlı kaşığı limon suyu

Tuz

Hazırlanışı,

Ispanakları sirkeli suyla yıkayıp, temizleyin.

Sularının süzülmesi için kenarda bekletin.

Ispanakları orta büyüklükte elinizle kopararak doğrayın.

Çorba tenceresine 5 bardak suyu ekleyin.

İçine ıspanakları ilave edip, kaynatın.

Kaynamaya başladığında ocağın altını kapatın.

Haşlama suyu saklanacak şekilde ıspanakları süzün.

Soğanı incecik doğrayın.

Ayrı bir tencereye yağı ekleyip kızdırın ve soğanları kavurun.

Üzerine ıspanakları ve haşlama suyu ekleyip 15 dakika kaynatın.

Sürenin sonunda ocağın altını kısın.

Kâse yoğurt, un, yumurta sarıları ve limon suyunu iyice çırpın.

Tencerede kaynayan ıspanak suyundan iki kepçe alın.

Suyu, yoğurtlu karışıma karıştırarak ekleyin.

Karışımı yavaşça ve sürekli karıştırarak çorba tenceresine ekleyin.

Yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Ocaktan almadan 2 dakika önce tuz ve karabiberini ekleyin.

Servis kâselerine alıp, servis yapın.

Afiyet olsun