Biber Dolması

Malzemeler,

1 kilo dolmalık biber

3 büyük domates

1 tatlı kaşığı toz şeker

Yarım su bardağı zeytin yağ

2 su bardağı sıcak su

Tuz

İç malzemeleri,

1 su bardağı pirinç

2 adet kuru soğan

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

2 çorba kaşığı kuş üzümü

Yarım su bardağı zeytin yağ

1 tatlı kaşığı yenibahar

Yarım tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı kuru nane

1 su bardağı sıcak su

Tuz

Hazırlanışı,

Biberlerin sap kısımlarını kesip, içini oyun.

Yıkadıktan sonra suyunun süzülmesi için ters çevirin.

Harcının hazırlanması için pirinci sıcak suda 20 dakika bekletin.

Kuş üzümlerini ılık suda bekletip, şişmelerini sağlayın.

Yayvan bir tencereye zeytinyağını alıp, kızdırın.

Dolmalık fıstıkları ilave edip, bir miktar kavurun.

Soğanları küp küp doğrayıp, tencereye ekleyip kavurun.

Pirinci tencereye ilave edip karıştırarak kavurun.

Kuş üzümü ve diğer iç malzemelerini tencereye ekleyin.

Suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte 25 dakika pişirin.

İç soğuduktan sonra biberleri doldurun.

Domatesleri yuvarlak dilimler halinde doğrayın.

Biberlerin üzerine kapatın.

Yayvan bir tencereye dolmaları dizin.

Sıcak su, şeker, tuz ve zeytinyağını karıştırın.

Karışımı dolmaların üzerinde gezdirin.

Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.

Afiyet olsun