Kremalı Tavuk Çorbası

Malzemeler,

1 adet tavuk göğsü

1 adet orta boy soğan

1 adet havuç

1 kahve fincanı krema

2 yemek kaşığı un

1 adet yumurta sarısı

5 su bardağı su

Karabiber

Tuz

Hazırlanışı,

Tencereye 5 su bardağı su ekleyin.

Havucu halka şeklinde doğrayın

Soğanın kabuklarını soyun.

Tencereye tavuk göğsü, doğranmış havuç ve bütün soğanı ekleyip haşlayın.

Haşlanmış soğanı tencereden alın.

Bir kâse un, yumurta sarısı, krema ve 1 kepçe çorba suyundan ekleyip karıştırın.

Karışımı kaynayan çorbaya yavaş yavaş döküp karıştırın.

Orta dereceli ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.

Son olarak tuzunu ilave edin.

Servis kâselerine aldığınızda üzerine karabiber serpin.

Afiyet olsun