Soğan Çorbası

Malzemeler

2 orta boy beyaz soğan

1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı

1 çorba kaşığı sıvıyağı

1 diş sarımsak, ince doğranmış

1 çorba kaşığı tepeleme un

3 su bardağı tavuk suyu

Tuz, karabiber

2 dilim ekmek

1 çorba kaşığı gravyer peyniri rendesi

Hazırlanışı,

Soğanların kabuklarını soyup ince ince doğrayın.

Çorba tenceresine tereyağ ve sıvıyağı ekleyip, kızdırın.

Doğranmış soğanları tencereye ilave edip, kısık ateşte soteleyin.

Soğanlar kavrulduktan sonra sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.

Un, tavuk suyu, tuz, karabiberi çorbanın içine ekleyin ve iyice karıştırın.

30 dakika kısık ateşte çorbayı kaynayana kadar pişirin.

Ekmeklerin üzerine gravyer peyniri rendeleyip, fırında 5 dakika ısıtın.

Çorbayı kaselere alın, üzerine ekmekleri koyup servis yapın.

Afiyet olsun