Kızarmış Soğan Halkaları

Malzemeler,

1 yemek kaşığı sıvıyağ

2 çay kaşığı tuz

1,5 çay bardağı süt

2 adet büyük soğan

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı un

1 adet yumurta

Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı,

Un, süt, tuz, zeytinyağı, kabartma tozu ve yumurtayı mikserle çırpın.

Soğanların kabuklarını soyup halka halka doğrayın.

Yarım saat soğuk suda soğanları bekletin.

Halkaları düzgün bir şekilde birbirinden teker teker ayırın.

Kağıt havluyla halkaları kurulayın.

Soğanları önce yumurtalı sosa batırın.

Bol ve kızgın yağda kızartın.

Fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkarın.

Sıcakken servis yapın.

Afiyet olsun