Kremalı Mantar Çorbası

Malzemeler,

250 gram mantar

3 yemek kaşığı zeytinyağı

3 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

4 yemek kaşığı krema

Dereotu

Tuz

Hazırlanışı,

Mantarları iyice yıkayıp küp küp doğrayın.

Tencereye 3 su bardağı su alıp mantarları ekleyin.

Tuzunu ilave edip mantarları haşlayın.

Haşlanan mantarları delikli kepçe yardımıyla tenceden alın.

Çorba tenceresinde zeytinyağ ve unu kavurun.

Üzerine süt ve mantarın haşlama suyundan 2 su bardağı ekleyip karıştırın.

Haşlanmış mantarları tencereye ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

Ocaktan almadan 5 dakika önce krema ve dereotunu ekleyip karıştırın.

Servis kaselerine pay edin.

Afiyet olsun.