Malzemeler,
250 gram mantar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı krema
Dereotu
Tuz
Hazırlanışı,
Mantarları iyice yıkayıp küp küp doğrayın.
Tencereye 3 su bardağı su alıp mantarları ekleyin.
Tuzunu ilave edip mantarları haşlayın.
Haşlanan mantarları delikli kepçe yardımıyla tenceden alın.
Çorba tenceresinde zeytinyağ ve unu kavurun.
Üzerine süt ve mantarın haşlama suyundan 2 su bardağı ekleyip karıştırın.
Haşlanmış mantarları tencereye ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Ocaktan almadan 5 dakika önce krema ve dereotunu ekleyip karıştırın.
Servis kaselerine pay edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder